Det tredje jeg kan er mer verdt enn mye jeg ødelegger våpen som truer mine forbundsfeller; mot mine venner duger verken list eller svik.

Vers 7

SideToppBilde

Það kann ek þriðja: ef mér verðr þörf mikil hafts við mína heiftmögu, eggjar ek deyfi minna andskota, bíta-t þeim vápn né velir.

Vers 7

heim

meg

ideologi

asatru

kunst

kaos

gestrbok

lenker


Musikk Visuelle Uttrykk Ordkunst Norsk Natur

Darkthrone

Darkthrone er nok ett av verdens mest tradisjonelle blackmetall band. De, sammen med guttene fra Emperor, Immortal og Mayhem var de aller første svartmetallerne. Darkthrone er et suverent band, som man aldri blir lei av. De startet på seint åttitall, og holder fremdeles på. Desverre spiller de ikke konserter lengre, men jeg har sett Nocturno Culto på scenen, da han under en Satyriconkonsert kom på å framførte en Darkthrone låt. Her er litt om Darkthrone:

Året 1986 var Darkthrones fødsel, bortsett fra at bandets navn da var Black Death. Black Death bestod av ungguttene Gylve Nagell, på trommer, Ted Skjellum på vokal, Ivar Enger på gitar og Dag Nilsen på bass. Deres inspirasjoner var veldig tidlig åttitalls hardrock/metal band, som blandtannet Cryptic Slaughter, Celtic Frost, Deep Purple, Venom, Nihilist, Bathory osv..
To år seinere skiftet de bandnavnet til Darkthrone. Etter noen skikkelig grimme demoer spilte de inn Soulside Journey, hos Peaceville.
De hadde tidligere spilt tung deathmetall, men skiftet stil. Darkthrone begynte med noe helt nytt; black metal! Denne sjangeren bestod musikalsk sett av svært raske gitarer og trommer, skrikende vokal og ofte med sataniske tekster. De begynte å bruke liksminke, og tok kallenavn. Gyle Nagell ble Fenriz, Ted Skjellum ble Nocturno Culto og Ivar Enger ble Zephyrous. Dag Nilsen likte ikke denne nye ekstreme stilen, og forlot bandet.

Neste utgivelse kom i 1992, altså året etter den første utgivelsen. A Blaze In The Northern Sky var albumets navn. Her hadde bandet brukt flere timer på å mikse lyden,slik at den skulle bli så stygg som overhode mulig. Darkthrone var da allerede svartmetallens konger, og visste godt hva de dreiv på med. Utgivelsen ble akkurat slik de ønsket, og de ble svært fornøyde. A Blaze In The Northern Sky, var den utgivelsen som satte standaren for den norske blackmetall stilen. Slik skulle det være, dette var Norges egen metall"sound". Og denne "sounden" ville de fleste kommende svartmetallband fra Norge bruke i mange mange år framover. Albumet ble såklart en enorm suksess.

nocturno1.png fenriz2.png
De neste tre utgivelsene ble spilt inn i Fenriz sitt personlige studio; Necrohell Studios, for å få deres spesielle lydbilde. Darkthrone holdt seg til Peaceville for totalt fire album, så signerte de med Moonfog, grunnet at de bare ville jobbe med nordmenn.

I 1993 kom Under A Funeral Moon, som etter min mening er den flotteste utgivelsen dems. Mere brutal, raskere og lyden er råere. Dette er svartmetall på sitt aller beste!

Året etter kom Transilvanian Hunger, som selvfølgelig også var et fantastisk svartmetall album. Bandet sto på, gjorde en alldeles suveren jobb, og prestisjen dems gikk bare oppover.

darkthrone3.png darkrhrone1.png
Etter utgivelsen av Panzerfaust forlot Zephyrous bandet, angivelig av personlige årsaker. Det er mer eller mindre uvisst hva han driver med i dag på den musikalske fronten, og om det i det hele tatt er den fronten han sverger til.

Darkthrone har gitt ut mange flere utgivelser siden sist, som alle er verdt å høre på (bortsett fra Goatlord :) For Fenriz og Nocturno gir seg nok neppe med det samme. Fenriz har i tilegg til Darkthrone hadd noen små sideprosjeker. Sammen med Satyr har han gitt ut Nordavind, under prosjektnavnet Storm, som er vikinginspirert med nasjonalsosialistiske tekster. Ett album som sterkt anbefales! Så vel som Fenriz sitt eget prosjekt; Isengard, som er litt av det samme. Alt jeg kan si er: løp og kjøp!:)

Darkthrones Offisielle Hjemmeside
Darkthrones Mere Brukte Hjemmeside


Skrevet : 2004-10-24/01:22:07 - Sist oppdatert : 2006-09-06/23:57:50

Tilbake

valkyriebilde

Siste oppdatering : 2006-12-02/20:54:11
Les artikkelen

Siste innriss : 2023-05-13/17:17:46
Les gjesteboken

Antall besøkende : 616616