Jeg rår deg, Loddfavne, fornem hva jeg råder, til glede og gavn om du lærer, til nytte og hell om du husker: Forsiktig byr jeg deg være, alltid på vakt, mest aktsom vær med øldrikking, og om du er med annenmanns kone, og ved det tredje at Odin aldri leker.

Vers 39

SideToppBilde

Ráðumk þér, Loddfáfnir, en þú ráð nemir, - njóta mundu, ef þú nemr, þér munu góð, ef þú getr -: varan bið ek þik vera ok eigi ofvaran; ver þú við öl varastr ok við annars konu ok við þat it þriðja at þjófar né leiki.

Vers 39

heim

meg

ideologi

asatru

kunst

kaos

gestrbok

lenker


Åsatru Gínungagap De 9 Verdener Óðinn Gudene Yggdrasil Valkyrier Ragnarok Myter Sagaer Skaldeskap


”Hør meg alle
hellige vesner,
store og små,
Heimdals ættinger.
Ønsker du Valfader,
at jeg forteller,
menneskets historier,
de eldste jeg husker?"


Da har du kommet deg så langt som til Åsatrosiden min..Det er fint! Dette her er svært interessant og meningsfyllt, så gjerne les ivei. Det var en selvfølge for meg å ha med dette, i og med at vår filosofi, vår vitenskap, vår verdensanskuelse og vårt livssyn er alt samlet i Åsatroen. Jeg anbefaler for dem som ikke har lest mytene å ikke veit så mye om gudene våre, å sjekke ut disse sidene. Dette er vår kulturarv. Vår egen! Det vil komme mye mere her etterhvert, så frykt inte:)
Jeg vil forresten bare på gøy nevne at våre forferdre her i norden visste før de aller fleste at jorden var rund, noe som kommer frem hvis man studerer de urgamle norrøne mytene. Jeg vil med dette heve mjødhornet for de flotte gamle gudene våre!

"For Odin, for visdom, ære og tro! I Norden skal bare hedninger bo!"

Jeg vil herved takke Varg Vikernes for boken Germansk Mytologi Og Verdensanskuelse. Veldig mye i artiklene ovenfor er skrevet rett av fra den boken, mye pga hans flotte formuleringer og all den utfyllende kunnskapen han har skrevet ned om dette temaet. En bok jeg kan anbefale på det sterkeste. Verdenstreet av Vera Henriksen bør også leses, en kjempefin bok! Jeg vil også anbefale å lese alle verk av Snorre. Ellers kan man alltids ta en tur innom Arild Hauge sin fantastiske nettside.

i vente.png

Vær hilset Dag
og Dags sønner!
Vær hilset Natt
og Natts døtre!
Vend mot oss
vennlige øyne
og skjenk oss begge seier!

Vær hilset æser,
Vær hilset åsynjer!
Vær hilset herlige jord!
Gi oss klokskap
og kløkt med ord
og legenhender mens vi lever!

valkyriebilde

Siste oppdatering : 2006-12-02/20:54:11
Les artikkelen

Siste innriss : 2023-05-13/17:17:46
Les gjesteboken

Antall besøkende : 804580