Målet er å gjenreise Talerstolen, ved fortidens brønn; det sa jeg og tidde, det sa jeg og ønsket, lyttet jeg til mannamål; om runer jeg hørte dem døme, de tiet ikke om runenes råd, ved den Høyes Hall, i den Høye Hall, der hørte jeg dette bli sagt:

Vers 1

SideToppBilde

Mál er at þylja þular stóli á Urðarbrunni at, sá ek ok þagðak, sá ek ok hugðak, hlydda ek á manna mál; of rúnar heyrða ek dæma, né um ráðum þögðu Háva höllu at, Háva höllu í, heyrða ek segja svá:

Vers 1

heim

meg

ideologi

asatru

kunst

kaos

gestrbok

lenker


Åsatru Gínungagap De 9 Verdener Óðinn Gudene Yggdrasil Valkyrier Ragnarok Myter Sagaer Skaldeskap


”Hør meg alle
hellige vesner,
store og små,
Heimdals ættinger.
Ønsker du Valfader,
at jeg forteller,
menneskets historier,
de eldste jeg husker?"


Da har du kommet deg så langt som til Åsatrosiden min..Det er fint! Dette her er svært interessant og meningsfyllt, så gjerne les ivei. Det var en selvfølge for meg å ha med dette, i og med at vår filosofi, vår vitenskap, vår verdensanskuelse og vårt livssyn er alt samlet i Åsatroen. Jeg anbefaler for dem som ikke har lest mytene å ikke veit så mye om gudene våre, å sjekke ut disse sidene. Dette er vår kulturarv. Vår egen! Det vil komme mye mere her etterhvert, så frykt inte:)
Jeg vil forresten bare på gøy nevne at våre forferdre her i norden visste før de aller fleste at jorden var rund, noe som kommer frem hvis man studerer de urgamle norrøne mytene. Jeg vil med dette heve mjødhornet for de flotte gamle gudene våre!

"For Odin, for visdom, ære og tro! I Norden skal bare hedninger bo!"

Jeg vil herved takke Varg Vikernes for boken Germansk Mytologi Og Verdensanskuelse. Veldig mye i artiklene ovenfor er skrevet rett av fra den boken, mye pga hans flotte formuleringer og all den utfyllende kunnskapen han har skrevet ned om dette temaet. En bok jeg kan anbefale på det sterkeste. Verdenstreet av Vera Henriksen bør også leses, en kjempefin bok! Jeg vil også anbefale å lese alle verk av Snorre. Ellers kan man alltids ta en tur innom Arild Hauge sin fantastiske nettside.

i vente.png

Vær hilset Dag
og Dags sønner!
Vær hilset Natt
og Natts døtre!
Vend mot oss
vennlige øyne
og skjenk oss begge seier!

Vær hilset æser,
Vær hilset åsynjer!
Vær hilset herlige jord!
Gi oss klokskap
og kløkt med ord
og legenhender mens vi lever!

valkyriebilde

Siste oppdatering : 2006-12-02/20:54:11
Les artikkelen

Siste innriss : 2017-03-10/10:36:47
Les gjesteboken

Antall besøkende : 589758