Da fant jeg fram, og jeg ble vakker, da vokste jeg og hadde det vel, ord mer av ord, ord seg skapte, verk mer av verk, verk seg skapte.

Vers 49

SideToppBilde

Þá nam ek frævask ok fróðr vera ok vaxa ok vel hafask, orð mér af orði orðs leitaði, verk mér af verki verks leitaði.

Vers 49

heim

meg

ideologi

asatru

kunst

kaos

gestrbok

lenker


Johnny Depp

Bonjour! Her er en liten side som jeg vil dedisere til ingen ringere enn John Christopher Depp II. De aller fleste vil jeg tro, vet meget godt hvem denne mannen er.
Med sosialangst, misnøye med Hollywood, frykt for støvsugere og rette tenner, og stor forkjærlighet for den 2 meter høye hanen av fiberglass han har på soverommmet, kan man trygt si at denne mannen ofte oppleves som noe sær og merkverdig.
Men til tross for merkelig fobier og underlige utsagn har Johnny Depp noe av det største skuespillertalentet jeg noen gang har sett, med en innlevelse og overbevisning så utrolig sterk at man rett og slett ikke kan fatte å begripe at karakteren på skjermen ikke er ekte.
Han er med rette kjent som "mannen med de tusen ansikt", og han er logisk nok min favorittskuespiller (sammen med fantastiske Sir Anthony Hopkins, Gary Oldman og Kristoffer Joner).
Her kommer litt fakta om Johnny Depp:

John Christopher Depp II, som er oppkalt etter sin far, ble født 9 juni 1963 i Owensboro, Kentucky, og var sønn av en ingeniør og servitør. Til tross for en oppvekst i USA så vitner hans ytre om en annen historie. Mannen har visstnok gener fra Navajo-indianerne, og har cherokee, irsk og tysk blod i årene.
Som barn og ung var Johnny Depps tilværelse ganske turbulent, han begynte å røyke som tolvåring og etter fulgte visstnok alkohol og dop i tur og orden. Familieforholdene var svært ustabile, og innen han var 15 år hadde familien flyttet og bodd på forskjellige hjem opptil tredve ganger, for det meste på moteller og slikt.
Det var det året da han fylte femten at han sluttet på skolen, pga at at han ønsket at hans videre lærdom skulle oppleves og sees av han selv. Han ville vandre.. dette gav han også muligheten for å prøve å tillivebringe den store lille drømmen om å bli en rockestjerne.
Til tross for at det bare var en typisk tenåringsdrøm, kom han et godt stykke på vei, å spilte i mange små "garasjeband", som bla The Kids som en gang fikk åpne for Iggy Pop.
Men det helt store ble det nok ikke av rockestjernedrømmen hans, selv om han er en kløpper på gitaren å spilte på Oasis`nummer "Fade In-Out" pga hovedgitaristen i bandet var for dopet til å spille.

johnny.png johnny2.png

Det var først da han kom i tyveårene at han fikk sansen for skuespill og film. Da han etter et besøk i Los Angeles sammen med hans daværende hustru Lori Anne Allison, ble presentert for selveste Nicolas Cage fikk han blod på tann.
Johnny Depp debuterte i 1984 med en liten rolle i den kjente grøsseren "A Nightmare On Elm Street".
Tidlig i filmkarrieren hans var det ingen som kunne tenke seg at den rebelske kvinnebedåreren noen gang kunne bli en stor stjerne. Hans tilværelse på slutten av 80-tallet i L.A. var hovedsakelig dominert av ubetydelige biroller, og sladderoversikter om hans liv som skandaleomsust partykonge i og rundt hans legendariske nattklubb Viper Room.
Men 3 år senere kom det etterlengtede gjennombruddet hans da han tok over rollen som politibetjent Tommy Hanson i den populære tvserien "21 Jump Street".
I 1990, etter å ha spilt i noen ungdomsfilmer, begynte hans samarbeid med den fantastiske regissøren Tim Burton. Deres første film var den nydelige klassikeren "Edward Scissorhands", der herr Depp spiller en ensom ung gutt som ble lagd av en gammel oppfinner, som går av med døden før han rekker å fullføre gutten, så den stakkars skikkelsen må bære sakser som hender. En veldig fin film. Det var etter dette at Johnny virkelig fikk et navn på stjernehimmelen i Hollywood, å han og Tim Burton utviklet et sterkt vennskap. "Å jobbe med Tim føles som å komme hjem" kommenterte Johnny en gang om han og Tims samarbeid. Johnnys lidenskapelige, mørke og intense utstråling kler virkelig Tim Burtons særegne filmuttrykk meget godt.

I dag har den 42 år gamle skuespilleren spilt i nærmere 40 filmer, og betraktes som en ener i Hollywood. Men til tross for sin lange karriere er han ikke helt til å stole på. Han er ansett som den merkelige uforutsigbare mannen som konsekvent avslår flotte tilbud om hovedroller i pengeinnhavende storfilmer. Istede dukker han plutselig opp som en eller annen raring i enda en sær lavbudskjettsfilm som ingen har hørt om.
Men han har sine grunner, Johnny velger som oftest roller som gir han muligheten til å spille slike mystiske, barnslige, dype, lidenskapelige og/eller ikke minst dystre, mørke eller melankolske karakterer, noe som minner han om hans eget jeg. Johnny liker roller med sjel, noe som han kan leve seg inn i, noe annet ville sannsynligvis blitt for overfladisk for han. En ting er sikkert, Johnny gir ikke etter for penger, bransjens forventninger eller annen tradisjonell bullshit. Han er for øvrig den mest ekte skuespilleren som har etablert seg blandt de største, og det er selvfølgelig heller ikke til å komme utenom hans nydelige utseende, og har derfor blitt kåret av utallige blader og magasiner i en årrekke som den peneste og mest sexy mannen i verden (men måtte i år se seg slått i det amerikanske magasinet "People" av Jude Law - for avvekslingens skyld).

johnny3.png johnny4.png

Men slikt tror jeg nok spiller liten rolle for denne karen, for han har det som plommen i egget, med filmprosjekter som står i kø. Han er for øyeblikket kinoaktuell med både Charlie and the Chocolate Factory som den halvsprø Willy Wonka og i den søte og litt bisarre animasjonsfilmen Corpse Bride. Begge med Tim Burton i regissørstolen. Ellers fyller han dagene med å spille sammen med bandet sitt "P" og vandre rundt i Frankrike som har blitt hans hjem, sammen med sin vakre franske samboer og kjæreste Vanessa Paradis og de to små barna de har sammen. "Så lenge du lever trygt og ungene dine har det bra, så velger jeg å se fremover" konstaterer Johnny Depp.

Her er en liste over alle filmer og tvprogrammer som du kan se den pene mannen i:

# Corpse Bride (evnt. Tim Burton's Corpse Bride) (2005) (stemme) - Victor Van Dort
# Charlie and the Chocolate Factory (2005) - Willy Wonka
# The Libertine (2004) - Rochester
# Finding Neverland (2004) - Sir James Matthew Barrie
# Ils se marièrent et eurent beaucoup d'enfants (evnt. And They Lived Happily Ever After, som er den internasjonale engelsk tittelen) (2004) - L'inconnu
# Secret Window (2004) - Mort Rainey
# Once Upon a Time in Mexico (2003) - Sands
# Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003) - Jack Sparrow
# From Hell (2001) - Inspector Fred Abberline
# Blow (2001) - George Jung
# Chocolat (2000) - Roux
# Before Night Falls (evnt. Antes que anochezca, spanske tittelen) (2000) - Bon Bon/Lieutenant Victor
# The Man Who Cried (evnt. The man who cried - Les larmes d'un homme, fransk tittel) (2000) - Cesar
# Sleepy Hollow (1999) - Constable Ichabod Crane
# The Astronaut's Wife (1999) - Commander Spencer Armacost
# The Ninth Gate (evnt. La Neuvième porte, fransk tittel) (1999) - Dean Corso
# Fear and Loathing in Las Vegas (1998) - Raoul Duke/Hunter S. Thompson
# The Brave (1997) - Raphael
# Donnie Brasco (1997) - Donnie Brasco/Joseph D. 'Joe' Pistone
# Nick of Time (1995) - Gene Watson
# Dead Man (1995) - William 'Bill' Blake
# Don Juan DeMarco (1995) - Don Juan
# Ed Wood (1994) - Ed Wood
# What's Eating Gilbert Grape (1993) - Gilbert Grape
# Benny & Joon (1993) - Sam
# Arizona Dream (1993) - Axel Blackmar
# Freddy's Dead: The Final Nightmare (evnt. A Nightmare On Elm Street 6) (1991) - Teen on TV
# Edward Scissorhands (1990) - Edward Scissorhands
# Cry-Baby (1990) - Wade 'Cry-Baby' Walker
# "21 Jump Street" (1987) TV Serie - Officer Tom Hanson (1987-1989)
# Platoon (1986) - Pvt. Gator Lerner
# Slow Burn (1986) (TV) - Donnie Fleischer
# Private Resort (1985) - Jack
# A Nightmare On Elm Street (1984) - Glen Lantz

For alle de som lurer på om Johnny Depp muligens er en vampyr,
kan det være morsomt å lese den nederste linken til venstre her :-p

Den aller største og mest utfyllende Johnny Depp siden!
Liker du denne karen er det absolutt verdt et besøk! Anbefales! ;-)
03.gif


Skrevet : 2005-11-16/01:34:12

Tilbake

valkyriebilde

Siste oppdatering : 2006-12-02/20:54:11
Les artikkelen

Siste innriss : 2023-05-13/17:17:46
Les gjesteboken

Antall besøkende : 804584