Aldri får du av ondsinnet mann takk for velgjort verk, men en bra mann bringer deg ros og gjør deg avholdt av andre.

Vers 24

SideToppBilde

Því at af illum manni mundu aldregi góðs laun um geta, en góðr maðr mun þik gerva mega líknfastan at lofi.

Vers 24

heim

meg

ideologi

asatru

kunst

kaos

gestrbok

lenker


Musikk Visuelle Uttrykk Ordkunst Norsk Natur

Burzum

Burzum er navnet på enmannsbandet til den godeste Varg Qisling Larssøn Vikernes, også kjent som Count Grishnackh og Greven. Ikke bare har denne mannen store talenter innenfor musikk, men han er også meget intellektuelt begavet, så vel som i besittelse av store kunnskaper om så mangt. Som den store filosofen han er, måtte han jo selvfølgelig få noen av sine tanker og meninger ned på papiret. Dette resulterte i boken Vargsmål. Fylt med kontroversiell propaganda er denne boken blitt utgitt i ytringsfrihetens navn. I fengslet er den skrevet, så vel som hans andre bok Germansk Mytologi Og Verdensanskuelse. Han ble fengslet i 1993, 20 år gammel, og sitter fremdeles inne i dag. Mulig Varg, Norges mest forhatte mann, slipper ut neste år, eller i 2006. Uansett, Burzum er et fantastisk band, der Vargs storslåtte musikalske evner kommer tydelig frem. Her er noen ord om Burzum:

Varg Vikernes startet solo prosjektet Burzum, som på den tiden het Uruk-Hai i 1987 i Bergen, bare 14 år gammel. Sammen med Darkthrone, Immortal og Mayhemguttene var han kjempeinteressert i den nyfødte metallscenen som såvidt begynte å utvikle seg. Han skrev noen tekster men tok noen år fri fra Uruk-Hai, og spilte i bandene Satanel og Old Funeral. Da Satanel ble oppsplittet tok han opp jobbingen med sitt eget prosjekt, og omdøpte det til Burzum.
Varg var veldig fasinert av Tolkiens "Ringenes Herre" trilogi, så både bandnavnet og hans kallenavn, Count Grishnackh, var tatt derfra.
Burzum var et blackmetall band, med Vargs politiske synspunkt i mange av tekstene. Det tok ikke lange tiden før Burzum ble et kjent navn i ekstremmiljøet, og Varg ble svært populær.

varg3.png varg4.png

I 1991 kom den første demoen Burzum. Den var instrumental og bestod av tre låter. Varg spilte selvfølgelig alle instrumentene selv. Flere demoer kom, alle med et råttent lydbilde, men skikkelig tøff musikk var det da så absolutt.
Året etter fulgte Burzums debutplate Burzum, som bestod av elleve låter, med blant annet "war", "a lost forgotten sad spirit" og "dungeons of darkness".
Albumet Burzum ble innspilt under fullmånen på vinteren 92 i Grieghallen. Varg hadde nå signert med Euronymous sitt plateselskap, så utgivelsen var produsert av dem begge. Varg og Euronymous ble etterhvert gode venner og var en del sammen på fritiden. Varg så opp til han og hadde stor respekt for den noe eldre mannen.

I 1993 kom Aske ut i butikkene. Som den forrje ble den innspilt i Grieghallen. På bass hadde Varg fått med seg Zamoth fra Emperor. Aske hadde en dyster atmosfære, og de gjennomtrengene skrikene til Varg skapte en spesiell smertefull stemnig i det hele.

Etter dette har Varg gitt ut mange flere album, som kom i denne rekkefølgen:
Det Som Engang Var 1993, Hvis Lyset Tar Oss 1994, Filosofem 1996, Dauði Baldrs 1997 og Hliðskjálf i 1999.

varg5.png varg6.png

Varg har i lang tid hatt store interesser for norrøn mytologi, og er åsatroende. Han har bestandig vært en sterk kar med klare meninger, og masse tanker. Han misliker da derfor mennesker uten disse egenskapene. For denne herren ønsker et staut og stolt Norge uten svikere, tapere, svake hyklere og kristendom. Han forarget seg svært mye over alle innvandrerne som oppholdt seg i landet. Varg innså etterhvert at hans tidligere venn Euronymous omtrent stod for alt han selv var imot. Disse to utviklet etterhvert et sterkt hat for hverandre, og Euronymous dro det visstnok så langt som å planlegge å drepe hans gamle kompis. Av naturlige årsaker ville ikke Varg ha noe mere med Euronymous å gjøre etter dette, så han bestemte seg for å bryte alle bånd med han. 10 august 1993 dro den selvsikre hedningen bort til Euronymous' krypinn for å avslutte forholdene. Men da Varg den kvelden troppet uventet opp på hans dør ble Euronymous sjokkert, og trodde Varg hadde hørt om hans lille dødsplan, og derfor var der for å avlive han. Panisk løp Euronymous for å hente våpnet sitt for å drepe Varg, og vi alle vet hvordan dette endte.
Varg sitter enda der inne i fengslet å soner straffen han fikk for å visstnok ha utrettet selvforsvar. Men under dommen; overlagt og godt overveid drap.

Slik kan det altså gå når man her i Norgeslandet prøver å redde livet sitt. Men folk ser jo som vanlig ting fra de vinkler som passer dem best, og da kan det fort bli rot og ukorrekte vedtak. Musikken tok de endog ikke fra ham, og hans mor har hjulpet han med å opprettholde Burzum. Uansett hva som har skjedd, så er Burzum et flott band, som alltid vil være blandt mine favoritter,
og det til tross for Varg sin nylige oppgradering til et renere nivå:)

burzum.png

Burzums Offisielle Hjemmeside
Burzums Uoffisielle Hjemmeside


Skrevet : 2004-11-16/20:25:30 - Sist oppdatert : 2006-09-07/00:08:54

Tilbake

valkyriebilde

Siste oppdatering : 2006-12-02/20:54:11
Les artikkelen

Siste innriss : 2023-05-13/17:17:46
Les gjesteboken

Antall besøkende : 616600